The Screening Of Besa…The Documentary Film

In parership between:

Mayor of Camden, BRITISH ALBANIAN KOSOVAR COUNCIL, 3FF, JW3, Holocaust Memorial Day Trust, Islamic Society of Britain, UK Jewish Film, Rumi’s Cave, Mitzvah Day, Faith Matters, Radical Middle Way.
Two screenings of the powerful “Besa The Ducumentary” took place.

The powerful Besa Documentary tells the story of Albanian Muslims saving Jews during the Holocaust and a “promise” that goes from one generation to another.
Amongs VIP’s attending were HE Mal Berisha The Albanian Ambassador in London and HE Lirim Greicevci Ambassador of Kosova

In his speech HE Mal Berisha said that Albania/Kosova were the only country that saved not only native Jews but offered refuge to other Jews fleeing from persecutions.
Albanians/Kosovars risked their own lives to protect Jews.

A declaration “call on all leaders to join us in condemning unequivocally antisemitic, anti-Muslim and xenophobic speech and actions” on behalf of BACK was signed By Caroline Ffrench Blake.

Logot 16194154868_0d13a184ff_z 16381787335_5ac5c4c297_z 2 16380887412_2abaeb47a5_z10390256_742492695820383_6995190209499168828_n

Ceremonia e SFSC Dhjetor 2014

Eshte fundi i vitit te 4 per Bakc dhe mbreme ishte Ceremonia e 14 e radhes qe BAKC organizoi. Me te vertete ishte nje experience fenomendale me te gjithe juve me plote vlera junkie , me plote dashuri me plote njohuri e me plote ide , e me bukura ishte ajo qe te gjitha e kishim nje qellim , e ajo ishte Familja dhe femijet tane me te dashur. Gjate kesaj rruge nuk ka munguar asnjemoment perkrahja e te te gjithe familjareve, kolegeve, dhe mbare komunitetit, e mos te harrojme femijet tane te dashur me plote energji e suksese. BAKC falenderone te gjithe per pjesmarrjen dhe ju deshirrojme sukese te metutjeshme, ishte kenaqesi te punojme se bashku drejte nje qellime plote vlere e dashuri.

Ceremonia e Diplomimit 14/12/2011

14 Dhjetori 2011 ne Queens Arms ishte nje nate madheshtore, per te gjithe prinderit shqiptare te cilet e perfunduan programin(SFSC) e trete – te radhes gjate vitit 2011, qe BAKC arriti ti realizoje. Ne kete nate BAKC gjithashtu festoi pervejtorin e pare te punes me familje ne komunitetin tone.
Ishte nje nje rruge e gjate ku secila prej juve si nena , si profesioniste, si gra te zellshme arritet me krenari te kompletoni kete program . Ju si prinder do te jeni pasqyre dhe modelim per komunitetin tone dhe femijet tane. BAKC mendone se ne se bashku me juve, do te jemi ata te cilet to te bejme nderime positive tek familjet tona dhe ne vendin se ku jetojme. Natyrisht keto nderrime positive do te arrihen kur ne te gjithe se bashku do te kemi nje qellim te njejte te punojme ne bashkepunim me familjet tona e posaqerishte me femijet tane , te cilet siq e dime te gjithe ne, ata jane e ardhmja jone . Qellimi yne qe ne fillim ka qene qe ne si profesioniste dhe si prinder te ndertojme dhe te komunikojme me rrethin, familjne dhe femijet tane qe te arrijme nje jete pa dhune dhe te sukseshme.
Secila prej juve me plot kenqesi ka ndare experiencen dhe njohurine speciale si nena gjate ketij grupi . BAKC mendone se ka qene nje pasuri ku do te mund te trashegohet ne menyre positive drejte se ardhmes se familjeve tona ne komunitetin Britanik.